Végre észbe kapott a kormány, és könnyített az oltáson. Csak az a kérdés, mennyire könnyített, és hogy nem-e későn?

Persze, háromezer forint az egészségért nem sok. Pláne, ha egy olyan oltásért fizetjük, aminek kimenetele akár halálos is lehet. Én azonban mégis egy kicsikét sokallom. 2000 a vakcina, oké, de még plusz 1000 az oltás ára? Szóval, én itt csak az oltásért elkért 1000 forintot tartom egy kicsit soknak.

Mindenesetre, pozitív lépés, hogy a kormány létesített ilyen oltóközpontokat. Azonban magyar sajátosság szerint meglehetősen későn reagált. Ne feledjük, hogy a szomszédos Ukrajnában már végigtombolt egy H1N1-járvány. Magyarországon egy hete ígérték egy hónap múlvára a tetőzést, vagyis az most már durván három hét. Két hét kell az immunitás kialakulásáig. A kérdés tehát adott: nem kicsikét későn kapcsoltak?
Mégha egy hét múlva lesz is többszáz oltóközpont, akkor is kérdés, hogy lesz-e elég idő a járvány betetőzéséig, hogy mindenki megfelelő védettséget szerezzen?

Nem akarom ilyen kérdésbe nagyon belekavarni a politikát, de szerintem meglehetősen későn kaptak észbe idehaza. Mindenesetre örülök az oltóközpontoknak, és aki még nem oltatta be magát, az tegye meg! Ha a mellékhatás egynapi fejfájás, még mindig jobb, mint hosszú heteken át lábadozni, vagy esetleg... a legrosszabb...

Szerző: Wolsey  2009.11.19. 19:58 Szólj hozzá!

Címkék: kormány oltás h1n1 újinfluenza

A bejegyzés trackback címe:

https://wolsey.blog.hu/api/trackback/id/tr441537687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása